W poszukiwaniu większej przyjemności

undefined

kategoria: Historia kawy
data dodania: 6/28/2024
support picture
Autorytet marki JURA w dziedzinie kawy ma solidne podstawy. W każdym z produktów JURA zawarte są wiedza i doświadczenie zbierane przez osiem dekad badań, rozwoju i pielęgnacji zamiłowania do kawy. Każdego dnia poświęcamy się temu pięknemu tematowi.

Wszyscy wiemy, że dobre rzeczy wymagają czasu.

Wszyscy – od inżyniera do mistrza zmiany w palarni, od specjalisty marketingu do baristy jesteśmy w pełni zaangażowani w ten proces. Aby mieć pewność, że nasza wiedza stale się rozwija, i że rozumiemy język kawy we wszystkich jego aspektach, prowadzimy naszą własną małą palarnię. Tam nasze kawy mają mnóstwo czasu, aby uzewnętrznić pełnię swoich smaków i aromatów. 

Kawa jest palona tradycyjnymi metodami wypalania bębnowego. W efekcie powstają pyszne mieszanki kawowe przepełnione aromatem, które nasze innowacyjne ekspresy, za naciśnięciem jednego przycisku przemieniają w prawdziwe arcydzieła smaku.

Wszyscy wiemy, że dobre rzeczy wymagają czasu. Zawsze upewniamy się, że nasza kawa całkowicie rozwija swój wspaniały aromat poprzez zastosowanie techniki „slow-roast”, powolnego palenia przy użyciu tradycyjnej metody bębnowej. W procesie tym dbamy o odpowiednią dla ekspresów automatycznych zawartość naturalnych olejów kawowych.

Proces wypalania

W temperaturze 190°C proces trwa od 16 do 19 minut. Umożliwia to odparowanie kwasów, które mogą zaburzyć smak i aromat naparu. Rezultatem jest łagodna kawa, pełna smaku i aromatu, o niskiej kwasowości. Idealna dla automatycznych ekspresów do kawy JURA.